Vinna

SE VCH RLD N RLD F RLD A Kreivi’s Pirate Grace O’Malley STDs (Vinna)

Vinna, 2 årRas: Australian Shepherd
Född: 2006-01-25
Färg: Röd, vit och tan
Svans: Lång
Bett: Saxbett, alla tänder
Mankhöjd: ca 52 cm
Vikt: ca 20 kg
Hälsa: HD B/A, AD ua, Ögon u.a
MH: Genomförd m. 1:a på skott
Agilityklass: 1 cert
Hoppklass: 1 cert
8:a på AKC Agility Invitationals i Long Beach, Kalifornien 2008
Lydnad: 2:a pris Elitklass
Bruks: Uppflyttad till Högre klass spår
Rallylydnad: 2 cert Mästarklass
ASCA-vallning: STDs
Utställning: Excellent

 

Filmer på Vinna finns under ”Filmer” på Vinna Hundcenter eller gå direkt till mitt Youtubekonto för lite nyare filmer

Lite om Vinna
Vinna är född i en kull om 10 valpar: 8 tikar och 2 hanar. För att läsa mer om dem kan du gå in på Kreivi’s hemsida, klicka på ”sjörövarkullen”. När hon var 3 månader bröt hon tyvärr ena bakbenet. Det var en jobbig tid just då. Gipset krånglade en hel del och vi fick åka in till djursjukhuset ca var fjärde dag! Veterinärerna bände och vred i gipset på stackars Vinna, vilket så klart gjorde ont. Stackars liten! Hon fick inte direkt bra associationer till andra människor den första tiden. Hon har trots det blivit social och trevlig med andra människor. Hon gillar att arbeta och gosa med andra människor, men kunde förr bli lite osäker vid en närmre hantering/undersökning.
Vinna är en helt underbar aussie. Hon älskar att få arbeta och kan jobba i alla miljöer. Hon har redan från valpstadiet haft en helt enorm koncentrationsförmåga (trots störningar) som jag bara har kunnat drömma om hos sheltiesarna. Hon har dessutom en väldigt bra ”av- och påknapp”. När det inte händer något slappnar hon av och tar det lugnt, men hon är väldigt snabbt med på noterna när det är dags att jobba lite igen. Hon kan dessutom arbeta ihop med vem som helst, hon är nöjd bara hon får arbeta. Hon används numera väldigt ofta som min assistent när jag håller kurser/instruktörsutbildningar, och är en helt ovärderlig hjälp! Hon lånas även relativt ofta ut till kursdeltagarna som övningshund. Ett jobb som hon passar utmärkt till, då hon anpassar sig väldigt bra till varje deltagare. Utöver detta hjälper Vinna mig även ofta när jag jobbar med hundar som har problem med andra hundar. Hon är duktig på hundspråk och jobbar helt fantastiskt mot hundarna.

Jag har testat lite vallning ihop med henne och har även ställt upp på en ASCA trial på får och anka. På får tog hon två leg och avancerade till open och på anka tog hon ett leg i started (och blev placerad som 2:a efter sin dotter). Jag hade önskat lite mer djurkänsla och naturliga utgångar på henne i vallningen. Hon kan där även bli lite väl skällig. 

Vinna blev 14,5 år. Hon var en fantastisk hund som stod mig mycket nära. Min allra bästa vän som alltid fanns där för mig och gjorde allt för mig. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket hon har betytt för mig och för så många andra. Hon är oerhört saknad.

Minnesfilm: